Armada 5 september 2009

Windkracht 4 tot 5 en hevige regenval. Zo begon de dag. Admiraal Jacob belde om 07:30 iedereen op en stelde het uitvaren met drie uur uit. Zo vertrokken zes schepen precies om 12:15 in een wat mager zonnetje, inmiddels was het droog. De kappen bleven opstaan en de wind was pal tegen.

Op het Tjeukemeer stonden de bekende pittige golven, maar die hadden we op de kop, stampen is minder erg dan rollen. Alhoewel een van onze katten wel verwijtend begon te kijken of dat gedoe nou nog niet afgelopen was. In de Follegasloot kwam er nog een boot bij die vanuit Sneek vertrokken was.

Mooi op tijd arriveerden we in Sloten en de tafels werden op de wal gezet voor de hartige taart en een drankje. Donkere wolkenvelden stoven voorbij, maar we hielden het droog.

Het diner in Grand Café "De Zeven Wouden" was prima en heel gezellig. Een borreltje later op de avond op de wal werd verstoord door een buitje maar het was toch al bijna tijd voor de kooi. Een hele dag in de frisse lucht, goed eten en drinken, tja dan wil het wel.

Gezamenlijk werd ontbeten en het geplande vertrek werd wat uitgesteld. Een beetje wandelen door Sloten en koffie op het terras, gevolgd door de soep van Tiny als lunch, dat had de voorkeur.

Rond 13 uur ging het huiswaarts. Twee bleven er achter, die gingen nog een paar dagen varen. De grote boten waren te snel en de Follegabrug zette de twee kleinste schepen op ruim 10 minuten achterstand. Het Tjeukemeer was ons gunstig gezind en heerlijk in de zon voeren we huiswaarts.